Senior 1: FFK fik en snitter mod Nerashté

image FFK havde det svært i Topdanmark Hallen i Ballerup
Jesper Thinghuus
05. maj 2024 kl. 10:03
FFK’s senior førstehold indkasserede lørdag eftermiddag et svidende 2-7 nederlag på udebane i Topdanmark Hallen i Ballerup mod serie 1’s i særklasse stærkeste offensive mandskab, Nerashté.

Nerashté har gennem de seneste sæsoner samlet et hold sammen, der består af tidligere U19 Liga-, divisions- og danmarksseriespillere og de råder uden tvivl over en af de stærkeste offensiver i dette års serie 1. Det fik gæsterne fra Halsnæs at mærke.

Kampen blev spillet på kunstgræs i indendørsarenaen i Ballerup, som det ikke burde være tilladt at spille turneringsfodbold i. Taget er så lavt, at bolden jævnligt rammer loftet og det gør det vanskeligt at spille lange bolde i modstandernes bagrum. De banebetingelser bekommer værternes mange individuelle offensive kvaliteter godt og gør det vanskeligt for det hold, der forsvarer.

Med sit hurtige shortpassingspil på kunstgræsset trykkede Nerashté udeholdet i bund fra første fløjt og allerede efter 10 minutter stod det 2-0 i hjemmeholdets favør. Det stod klart, at det ville blive en svær eftermiddag for FFK’erne.

Værternes Mario Dragovic gjorde det til 3-0, før Magnus Avnsbo, assisteret af Andreas Gaddrup, kunne reducere til 3-1 fem minutter før pausen i en situation, der viste, at Nerashté er gode til at angribe, mens tilbageløb i omstillingssituationer ikke interesserer dem lige så meget.

Før pausefløjtet nåede hjemmeholdets Elham Qamili at udnytte et direkte frispark, som blev hamret op i det ene målhjørne til at bringe pausestillingen på 4-1.

Efter sidebyttet tog værterne foden en smule af gaspedalen, men spænding om resultatet blev der aldrig. Nerashté bragte sig hurtigt på 5-1 på et straffespark, der blev sat ind af Adnan Curovic, der som U17 spiller slog sine folder hos Juventus i Torino og sidenhen har optrådt for Lyngbys U19 Liga hold og AB’s 2. divisionsmandskab.

Det blev også 6-1, før det i kampens afsluttende fase lykkedes for Daniel Simonsen at reducere til 6-2 på et afrettet indlæg.

Meget symptomatisk for kampens forløb satte en af værternes store profiler, Endrit Kamilji, der har en fortid hos Lyngbys U19 Ligahold, det sidste søm i med et flot mål i det 90. minut, hvor han gik solo fra banens midte og driblede forbi 5-6 FFK spillere, før han til sidst udplacerede Mathias Sandvad i gæsternes mål.

At Nerashté vandt opgøret sikkert, kunne der ikke indvendes meget imod, men for FFK spillerne handler det nu om at sunde sig og se frem mod næste lørdags vigtige opgør på hjemmebane mod Albertslund, som ligger placeret lige over Frederiksværk i serie 1 tabellen.